Назад

Першоцвіти Холодного Яру

 Дати турів: 9 та 10 березня 2024 року (субота/неділя). Збір по зупинкам міста. Вартість туру: 900 грн. – дорослі; 850 грн. – діти до 13 років.

Один раз на рік навесні Черкаська земля, прокидаючись від сну, вкривається килимом, зітканим із підсніжників. Їх тонкий аромат, тендітність і ніжність хвилюють і ваблять людей так сильно, що вони ладні їхати із різних куточків України на зустріч з цією красою. Запрошуємо вас у Холодний Яр – місце сили української нації. Місце, де загартовувався дух свободи, де чинився спротив неволі, де зароджувався та розвивався український повстанський рух.

Програма туру

05:00-06:00 – збір групи автобусом по основним зупинкам Полтави. Виїзд з Полтави до Кременчука, далі на Чигирин. По дорозі забираємо охочих по трасі (Мачухи, Лелюхівка/Нові Санжари, Бутенки, Кременчук).

Прибуття в ботанічний заказник «Білосніжний». Прогулянка екологічною стежкою, де під весняним сонячним промінням все оживає. Саме в заказнику «Білосніжний» масово росте підсніжник. Невелика біла квіточка є провісником весни та тепла, і саме за це її люблять люди. Адже підсніжник з’являється першим після зими, щойно зійде сніг, і в цьому його цінність. Ліс прокидається, вітає весну! Веселі звуки наповнюють лісову тишу радісним передзвоном пернатих друзів, що повернулися з теплих країв. Перед Вашими очима – білий килим, зітканий із підсніжників. Ці чудо-квіти ростуть густими білими острівцями, а навколо них поширюється чудовий аромат. Буде напрочуд приємно, красиво та незабутньо! Робимо красиві фото на згадку і рухаємося далі.

Наступна родзинка в нашій мандрівці – унікальне місце Холодний Яр. Оспіваний живописцями, письменниками, поетами та композиторами, він є не тільки реліктовим лісовим масивом, а й унікальним археологічним об’єктом. Адже саме тут, у Холодному Яру, пошуковці знайшли сліди всіх археологічних культур. Відвідаємо 1100-літній дуб легендарного Максима Залізняка. Дуб є патріархом українських лісів і одним із природних чудес України! Ширина обхвату його стовбура становить 9 метрів, а висота сягає 30 метрів. Саме тут Максим Залізняк спочивав і проводив наради за часів Коліївщини. Побутує легенда, якщо обійняти цей дуб і загадати бажання, воно обов’язково збудеться. А бажання зараз у нас одне – ПЕРЕМОГА!

Вільний час з можливістю пообідати в музейно-етнографічному комплексі “Дикий хутір”. Комплекс знаходиться в самому серці Холодного Яру: традиційні страви, напої, інтер’єр в українському стилі – усе це перенесе Вас у часи українського козацтва!

Неможливо також оминути місце, де зародився гайдамацький рух – Мотронинський монастир, що розкинувся на місці скіфського мотронинського городища. Монастир давній і намолений, адже заснований ще до монгольського нашестя. Цікаво, що найвідомішими ігуменами монастиря були вихідці із запорізьких козаків. А скільки ж легенд та історичних фактів сховано за стінами цього давнього монастиря.

Відвідання Холодноярського плато+меморіалу козакам-добровольцям. Вшануємо пам’ять борців за волю України від давнини до сьогодення.

Історія – це наша культурна спадщина. У нас є минуле, у нас є коріння! Немає майбутнього у тієї країни, яка не вивчає уроки свого минулого. Подорожуйте і дізнавайтеся цікаві факти про свою країну, націю, її становлення та розвиток!

Збір групи. Повернення додому. 21:00 – орієнтовний час прибуття до м. Полтави.

У вартість туру входить:

  • проїзд комфортабельним автобусом або мікроавтобусом (залежно від кількості людей в групі);
  • супровід групи керівником;
  • екскурсійне обслуговування на туристичних об’єктах;
  • вхідні квитки на екскурсійні об’єкти.

Харчування до вартості не входить.

Поділитись: viber facebook /telegram